Három piros hetes, ami mindent visz!

Az előző írásomból már tudod, hogy mindannyian velünk született, komoly tehetséggel bírunk mások megbántásában.
Nézzük meg, hogy milyen, évezredek alatt tökéletesre csiszolt, kifinomult módszereket alkalmazunk.

Harci dísz avagy én győzök mindenáron
Felteszed a harci sisakodat, azaz rendszeresen megtámadod, kritizálod, leminősíted a társadat, gyermekedet, a hozzád közelállókat vagy akárki mást. Egy támadásra, veszélyes helyzetre minden élőlény védekezik, tehát a másik fél előveszi a pajzsát és igyekszik kivédeni a támadást. Ezen a ponton ritkán dől el a menet: a pajzsra többnyire rá van erősítve egy kard is, ha pedig van, akkor vissza lehet támadni vele. Az nyer, aki tovább bírja. Mindegy, hogy ki kezdte. Mindegy, hogy ki hány sebet szerez. Ha harc, hát legyen harc! Életre-halálra. Harc nélkül nem élet az élet! Ha nem én győzök, semmit sem érek.

Csigaház avagy mérgező passzivitás
Ez lehet rögtön az első válasz a támadásra, de bármikor félrevonulhatsz a csetepatéból. Akkor játszik, ha úgy látod, hogy esélyed sincs nyerni az összetűzésben, mert a másik ‘erősebb’. Persze lehet, hogy lenne esélyed, de így még arra sincs, hogy elmond, mi a bajod. A pajzsodat a biztonság kedvéért kiteszed a csigaházad elé, bebújsz a menedékedbe és úgy teszel, mintha nem történt volna semmi. Ha mégis kaptál sebet, nyalogatod, de legfőképpen csenddel bünteted a környezetedet. És megnyugtatod magad, hogy milyen jó ember vagy, hiszen te békés vagy, nem veszekszel. Még csak nem is lélegzel, a légynek sem ártasz. Hát, a légynek biztos nem, de mindenki másnak igen, legfőképpen magadnak.

Nyúlcipő avagy megfutamodás
Szégyen a futás, de hasznos, gondolod magadban és nyakad köré szeded a lábadat. Mivel nem a szavannán élünk már, nem jutsz túl messzire. Jóesetben a következő kocsmáig, cukrászdáig, autókereskedésig, cipőboltig, török sorozatig, focimeccsig, rosszabb esetben drogdealerig, de akár egy öngyilkossági kísérletig, aztán halálra is dolgozhatod magad vagy egy újabb kapcsolatig, ahol persze majd minden másképp lesz, természetesen jobb.

Akkor most mi van? Ha ezt elolvastam, attól megváltozik, megjavul valami?
NEM, attól, hogy elolvastad, az égegyadta világon semmi sem változik.

De attól már változhat, ha végiggondolod, hogy a fenti háromból mi a legjellemzőbb rád. Kettőt megbízhatóan hozni szoktunk. 🙂

Amennyiben vért izzadsz és akkor sem tudod eldönteni, hogy mi a kedvelt megsemmisítő stratégiád, akkor kérdezd meg a párodat, családod többi tagját.

MINDENKI TUDNI FOGJA.

Ha eddig a felismerésig eljutottál, akkor pedig veregesd meg a vállad, mert ezzel a tetteddel, hogy a ‘piros hetes’ módszereiden egyáltalán elgondolkodtál, az emberiség töredékéhez tartozol. Jegyezd meg a képet, hogy emlékeztetni tudd magad a rád jellemző harcmodorra.

Hogy még elégedettebb légy, olvasd majd el következő írásomat a plusz egy piros hetesről.

Vélemény, hozzászólás?